Cosul meu (0 produse - 0 RON)  Aloe Vera Plus - Specchiasol


ALOE VERA PLUS - Ananas si Papaya


ALOE VERA PLUS cu Merisoare


ALOE VERA Plus cu Goji

Daca va place acest site votati-ne pe google.

URTICARIE

Urticaria reprezinta o afectiune care se manifesta prin explozia unor umflaturi mici, pete de culoare roz pal, cu varf plat si contur definit, insotite de mancarimi puternice. Aceasta afectiune dermatologica afecteaza aproximativ 15-20% din populatia generala. Urticaria poate afecta pielea din orice regiune a corpului, inclusiv scalpul, buzele, palmele si talpile. Cand urticaria este profunda, aceasta poate provoca angioedem. Angioedemul se caracterizeaza prin aparitia unor edeme la nivelul ochilor si buzelor, iar în cazurile grave, angioedemul poate bloca caile respiratorii si afecta mucoasa glotica, consecintele fiind extrem de periculoase cum ar fi sufocarea bolnavului si pierderea cunostintei acestuia.  Urticariile au la baza atat mecanisme alergice cat si mecanisme non-alergice, precum infectii parazitare, infectii bacteriene si modificari endocrine. Ambele tipuri de urticarii, alergice si non-alergice, au ca punct comun eruptia sub forma de pete urticariene. Doar 10% din urticarii sunt produse de un mecanism alergic, în timp ce restul de 90% sunt non-alergice. 

Exista doua forme de urticarie:

-urticariile acute nu dureaza decat cateva ore. In general, urticaria acuta este cauzata de unele medicamente (analgezic, antiinflamatoare, aspirina), intepatura de viespe sau albina, alimente (capsuni, condimente, peste, crustacee).

-urticariile cronice persista mai mult de trei luni. Tipurile de urticarie cronica sunt: urticaria  colinergica (eliberarea in organism a unei substante, acetilcolina, care se gaseste in celulele nervoase), urticaria la frig, urticaria la apa , urticaria la cald, urticaria la soare,urticaria la vibratii,urticaria la medicamente.Uneori, urticaria apare datorita unui deficit al sistemului complement (element al sistemului imun ). Aceasta varietate de urticarie se intalneste in angioedemul ereditar, o boala genetica, caracterizata prin deficit de substante ( inhibitori ai esterazei fractiunii C1) si o scadere a fractiei C4.

Cauze:

- medicamente
- infectii virale
- intepaturi de insecte 
- boli autoimune 
- disproteinemii 
- expunere la frig, caldura, solutii apoase sau lumina soarelui 
- contactul cu animale, in special pisici
- cancere, leucemii 
- consumul de oua, fructe, alune

 - coloranti si conservanti alimentari

Alte cauze:
- frecarea pielii- circa 5% din oameni dezvolta eruptii cutanate ca urmare a unei frecari usoare a pielii - aceasta este numita dermatografism
- inotul - poate provoca reactii destul de severe, probabil din cauza apei reci
- efortul fizic

-dusurile fierbinti - o forma de urticarie numita urticaria colinergica
- sarcina - mai frecvent la sfarsitul sarcinii
- Lupusul, artrita reumatoida,cancerele,leucemia pot cauza urticarie

Factori de risc:

- un istoric familial de alergii

- stresul
- teren alergic (antecedente personale de alergii)

Simptome:

In functie de localizarea sa ,urticaria poate fi:

- superficiala(doar la suprafata pielii)

- profunda(urticaria intereseaza si mucoasele) simptomele fiind diferite.
In urticaria superficiala ,la nivelul pleoapelor sau organelor genitale produce edem (acumularea de lichid) foarte intens. In cea profunda apar dificultati de vorbire, inghitire sau de respiratie.

- Senzatia de prurit (mancarime) sau de arsura
-  Placi rotunjite, usor ridicate, de culoare roz. Aceste placi dispar doar pentru a reaparea in alte parti ale corpului(in mai putin de 24 ore).
-  Dermografism (aspectul unei placi urticariene la locul in care pielea este frecata sau zgariata)
-   Papule(leziuni ale pielii cu diametru mai mic de 5 mm)- atunci cand este vorba de urticaria la apa sau urticaria colinergica
- Dispnee (tulburari de respiratie)-ca urmare a interesarii laringelui in caz de edem Quincke
-   Artralgii (dureri ale articulatiilor)
-   Febra
-   Mialgii (dureri musculare)
-  Durere de cap (cefalee)


SEO