Cosul meu (0 produse - 0 RON)  Aloe Vera Plus - Specchiasol


ALOE VERA PLUS - Ananas si Papaya


ALOE VERA PLUS cu Merisoare


ALOE VERA Plus cu Goji

Daca va place acest site votati-ne pe google.

UNGHII FRIABILE

Unghiile sunt formatiuni anexe ale pielii, care, pe langa rolul lor practic, au si un important rol estetic. Se considera chiar ca ele dau masura sanatatii, motiv pentru care modificarile care intervin la nivelul unghiilor pot constitui un semnal de alarma, indicand un nivel scazut al calciului sau proasta functionare a glandelor hipofiza si tiroida. Foarte multe femei se confrunta cu problema unghiilor friabile, moi. Unghiile friabile arata, de obicei, o lipsa de calciu, magneziu , sau vitamina B8. De asemenea, unghiile friabile pot fi rezultatul unei boli a sistemului digestiv.

Cele mai frecvente modificari ale unghiilor sunt:

-de consistenta (ex. unghii friabile)

-de forma (ex. unghii incarnate)

-de textura (ex. prezenta unor striatii longitudinale sau transversale)

-de colorare (ex. cianoza unghiilor)

-de curbura (ex. bombarea in sens longitudinal sau transversal)

Cauze:

Friabilitatea este cauzata de chimicale care duc la dizolvarea lipidelor, printre aceste chimicale numarandu-se si acetona.

  Aspectul unghiilor poate fi modificat din cauza mai multor afectiuni:

- lipsa de acid linoleic (un acid gras esential) poate conduce la craparea si ruperea unghiilor

- carenta de zinc din organism poate duce la aparitia unor pete albe pe unghii si poate face unghiile sa devina fragile.

- in anemia feripriva (carenta de fier) unghiile se subtiaza, devin casante, se crapa si se rup usor. De asemenea, in aceasta afectiune profilul unghiilor poate lua forma unei lingurite.

- la pacientii cu psoriazis unghiile se ingroasa, se erodeaza si chiar se desprind din carne.

- unghiile si pielea din jurul lor se pot infecta cu bacterii sau ciuperci, cele mai frecvente fiind tinea sau candida. In acest caz unghiile devin moi, se ingroasa, se decoloreaza si capata forme neregulate.

- o alta problema destul de frecventa este cresterea unghiilor in carne. De obicei, acest fenomen este declansat de folosirea unor pantofi nepotriviti care creeaza o presiune asupra unghiilor. De aceea, rezolvarea problemei in acest caz este simpla, prin schimbarea incaltamintei.SEO