Cosul meu (0 produse - 0 RON)  Aloe Vera Plus - Specchiasol


ALOE VERA PLUS - Ananas si Papaya


ALOE VERA PLUS cu Merisoare


ALOE VERA Plus cu Goji

Daca va place acest site votati-ne pe google.

STEATOZA HEPATICA (GRASIMI IN FICAT)

Steatoza hepatica reprezinta excesul de grasime care se depune in celulele hepatice si le face sa nu mai functioneze normal. Steatoza hepatica sau popular "ficat gras", este una dintre cele mai raspandite boli de ficat si se caracterizeaza prin acumularea trigliceridelor in celulele hepatice in timpul procesului numit steatoza - retinerea anormala a lipidelor in interiorul celulelor. Aceasta afectiune se poate manifesta temporar sau pe termen lung, nu este dureroasa si poate fi asimptomatica o lunga perioada de timp. Inflamarea ficatului gras se numeste steatohepatita si poate apare la consumul de alcool sau fara-steatohepatita non-alcoolica. 

 

Forme:

-Steatohepatita nealcoolizata. La un numar mic de persoane cu ficat gras, grasimile cauzeaza inflamatia ficatului. Acest lucru poate afecta capacitatea ficatului de a functiona si poate duce la complicatii. Este un sindrom care se dezvolta la pacienti nealcoolici si produce leziuni hepatice care nu se disting histologic de cea alcoolica. Cel mai adesea apare la femeile de virsta mijlocie, supraponderale, cu diabet sau cu nivele crescute de trigliceride in singe. De asemenea mai apare si la unele femei insarcinate care sufera de preeclampsie. Majoritatea pacientilor sunt asimptomatici. Cei care prezinta simptome, acestea includ: oboseala, starea de rau general si durere abdominala in hipocondrul drept. Hepatomegalia apare la 75% dintre acestia. 

Steatohepatita alcoolica este consecinta ingestiei cronice de alcool pentru perioade lungi de timp. Este o combinatie a ficatului gras, inflamatie difuza hepatica si necroza, in grade diferite. Semnele si simptomele sunt asemanatoare cu cele din cadrul formei non-alcoolice. Prognosticul este determinat de gredul de fibroza si inflamatie. Fara prezenta fibrozei, ficatul gras este reversibil complet in 6 saptamini, daca consumul de alcool este oprit. Complicatiile acesteia sunt ciroza, ascita, insuficienta hepatica, hemoragiile esofagiene si encefalopatia hepatica sunt ireversibile si severe. 

Cauze:

Principala cauza vinovata de aparitia steatozei hepatice este sindromul metabolic - un grup de afectiuni format din: diabet zaharat de tip II, boli cardiovasculare, obezitate si hipertrigliceridemie. 

O alta cauza comuna care determina aparitia steatozei hepatice este abuzul de alcool. Steatoza hepatica alcoolica influenteaza modul in care ficatul descompune si depoziteaza grasimile. Adesea, pacientii cu alcoolism cronic sufera si de malnutritie din cauza consumului neregulat de alimente si a dietei dezechilibrate. Steatoza hepatica are legatura si cu anumite boli, incluzand obezitatea, hipercolesterolemia (niveluri crescute de colesterol in sange), hipertrigliceridemia (niveluri crescute de trigliceride, un tip de grasimi, in sange) si diabetul zaharat.

Factori de risc:

- abuzul de medicamente

- intoxicatii cu substante chimice;

- rezistenta la insulina;

- homocistinuria;
- tirozinemia;
- hiperlipidemia;
- supraponderabilitatea, obezitatea, malnutritia;
- boala Wilson;

- sindromul Cushing;

- sindromul Reye (la copii). 

Semne şi simptome:

Boala ficatului gras in general nu cauzeaza, semne sau simptome. Atunci cand se intampla acest lucru, acestea pot include:

- stare de rau general

- oboseala

- durere in dreapta sus a abdomenului

- scadere în greutate

- fatigabilitate

- discomfort abdominal in hipocondrul drept

- greata

- anorexie

- hepatomegalie dureroasa.

Uneori sunt prezente semne de hipertensiune arteriala: edeme periferice, stelute vasculare, hemoragii variciale, ascita. 

In fazele avansate, steatoza hepatica se manifesta prin:

- hemoragie gastro-intestinala

- acumularea de lichid in cavitatea abdominala

- prurit la nivelul mainilor si picioarelor, si in cele din urma pe intreg corpul

- lipsa poftei de mancare

- insuficienta hepatica

- lipsa apetitului sexual

- picioare umflate si retinerea apei la nivelul picioarelor

- tulburari mentale

- icter50
Pret Depozit:
66 RON
buc
1SEO