Cosul meu (0 produse - 0 RON)  Aloe Vera Plus - Specchiasol


ALOE VERA PLUS - Ananas si Papaya


ALOE VERA PLUS cu Merisoare


ALOE VERA Plus cu Goji

Daca va place acest site votati-ne pe google.

SPONDILOZA CERVICALA

Spondiloza reprezinta o afectiune prin care coloana devine, in timp, rigida si isi pierde flexibilitatea. Spondiloza poate aparea dupa solicitare şi uzura excesivă, lezare sau pur si simplu prin imbatranire. Discurile intervertebrale se uzeaza, iar spaţiile se ingusteaza. Spondiloza cervicala afecteaza ambele sexe in mod egal, dar survine la barbati mai devreme decat la femei. Ea apare in urma unor degenerarii ale discurilor sau ale articulatiilor intervertebrale si este de cele mai multe ori insotita de reactii de reparare numite osteofite, la nivelul corpurilor vertebrale. Aceste osteofite pot duce la cresterea presiunii exercitate asupra nervilor spinali. Cunoscuta si sub denumirea de osteoartrita cervicala, afectiunea este intalnita, in general, la persoanele cu varste peste 40 ani si evolueaza in timp. Desi spondiloza cervicala afecteaza ambele sexe in mod egal, la barbati survine mai devreme decat la femei.

Cauze:

Principala cauza a spondilozei cervicale este uzura articulatiilor coloanei specifice inaintarii in varsta. Dupa varsta de 30 de ani multe persoane au semne de degenerescenta a vertebrelor si discurilor intervertebrale. Odata cu procesul de imbatranire apar anumite modificari, precum pierderea elasticitatii discurilor intervertebrale, hernierea discurilor, rigidizarea ligamentelor

-adoptarea unei pozitii vicioase a coloanei cervicale (statul prelungit la birou, la fotoliu,in fata calculatorului etc);
- sedentarismul prelungit
- anomalii congenital sau traumatisme etc.

Factori de risc:

Factorul de risc in cazul spondilozei cervicale este varsta inaintata care atrage dupa sine uzura articulatiilor coloanei cervicale si traumatisme la nivelul gatului cu rasunet asupra coloanei cervicale.

Simptome
Principalul simptom al spondilozei este durerea. Daca arterele vertebrale sunt comprimate (indiferent din ce cauza) se reduce cantitatea de sange care iriga creierul astfel poate sa apara o lipsa de sange a trunchiul cerebral si a cerebelului. Acesta cauzeaza aparitia unor dureri in regiunea occipitala.

-dureri in zona cervicala (dureri de cap)

-dureri in umar,  brat sau in piept

-ameteli
-furnicaturi la nivelul membrelor superioare

-gat dureros (incremenit)

-reflexe anormale

-scaderea fortei musculare (la inceput scade forta musculara la nivelul mainilor si dupa aceea la nivelul membrelor inferioare)

-atrofia muscular si pierderea functionalitati musculature paravertebrale

-apar tulburari in nutritia articulara care uneori favorizeaza aparitia unor modificari biochimice la nivelul cartilajelor articulare

- Slabiciunea mainilor si picioarelor
- Lipsa coordonarii
- Dificultati la mers
- Reflexe anormale

Evolutie:
Evolutia spondilozei cervicale poate fi lenta si prelungita, iar pacientii pot ramane fie asimptomatici sau cu durere cervicala usoara. Perioadele lungi de dizabilitate nonprogresiva sunt tipice, iar in citeva cazuri conditia pacientului se deterioreaza. Morbiditatea variaza de la durerea cronica de gat, durerea radiculara, diminuarea spatiului de miscare, cefalee, mielopatie conducand la slabiciune si afectarea coordonarii motorii pina la quadripareza si disfunctie sfincteriana in cazurile avansate. Pacientul poate deveni dependent de carucior.


SEO