Cosul meu (0 produse - 0 RON)  Aloe Vera Plus - Specchiasol


ALOE VERA PLUS - Ananas si Papaya


ALOE VERA PLUS cu Merisoare


ALOE VERA Plus cu Goji

Daca va place acest site votati-ne pe google.

SINUZITA

Sinuzita reprezinta o inflamatie a sinusurilor paranazale - cavitatile pline cu aer aflate în apropierea nasului. Sinusurile sunt cavitati din grosimea maxilarului si osului frontal, etmoid sau sfenoid, captusite cu o mucoasa ca cea a cavitatii nazale. Ele comunica prin mici canale cu fosele nazale. Denumirea sinusurilor corespunde oaselor in care se afla: sinusul maxilar, frontal, etmoidal si sfenoidal.Sinusurile sunt spatii goale, sau cavitati localizate in jurul ochilor, obrajilor si a nasului. Atunci cand membrana mucoasa se inflameaza, se tumefiaza, blocheaza drenajul fluidului din sinus spre nas si gat, provocand durere si presiune in sinusuri. Bacteriile si fungii cresc cel mai probabil in sinusurile incapabile sa se dreneze.  

Clasificare:

Exista doua tipuri de sinuzita:

-acuta (cu debut brusc)

- cronica (pe termen lung).

Sinuzita acuta (cu debut brusc) este cauzata de o infectie virala si deseori se dezvolta rapid.In general, dureaza 4 saptamani sau mai putin. Sinuzita acuta produsa de infectia bacteriana este mai putin probabil sa se vindece de una singura si poate duce la aparitia sinuzitei cronice sau a complicatiilor in care infectia se raspandeste la distanta de sinusuri. Secretiile nazale contin puroi si se agraveaza dupa 5 zile sau persista mai mult de 10 zile.

Sinuzita cronica este, in mod obisnuit, determinata de o infectie bacteriana sau fungica. Sinuzita cronica poate duce la aparitia modificarilor permanente ale membranei mucoase care captuseste sinusurile si predispune la sinuzite repetate.

Cauze:

Cel mai frecvent apare in urma unor infectii pe caile aeriene superioare (raceala in special)

- polipi nazali

- alergii (rinita alergica)

- deviatia de sept

- abcesele dentare

- infectiile repetate ale mucoasei nazale

- alergiile mucoasei nazale. In cazul bolilor alergice, inflamarea repetata a mucoasei nazale si a sinusurilor poate duce la cronicizare.

-expunerea prelungita la frig

- tabagismul activ sau pasiv si inhalarea pe un timp indelungat de substante iritante;

-modificari anatomice care duc la ingustarea cavitatii nazale, acest fapt impiedicand drenarea suficienta a secretiei mucoasei (deviatii de sept ori traumatisme ce duc la modificarea structurii anatomice normale a cavitatilor nazale);

- formatiuni tumorale;

-inhalarea de cocaina, care in timp produce necroza ( moartea celulelor) mucoasei nazale cu pirderea definitiva a functiilor senzoriale ale nasului (pierderea mirosului);

-sistemul imunitar slabit: in diferite boli ce duc la scaderea imunitatii organismului (infectii cronice, hepatite cronice, HIV, cancere etc.)


Factori de risc:

- prezenta unei raceli recente

- o infectie virala sau bacteriana

- o infectie de cai aeriene superioare

De asemenea, rinitele alergice cronice pot duce la aparitia sinuzitelor.

Uneori un sept deviat, nasul rupt, tumori ca si polipii nazali favorizeaza sinuzitele. Afectiuni ale structurii nasului pot impiedica un drenaj corespunzator al mucusului din sinusuri in nas.

Alti factori care cresc riscul aparitiei sinuzitelor cuprind:

- fumatul

- poluarea

- utilizarea in exces a spray-urilor decongestionante

- apa rece

- schimbarile bruste de presiune

Simptome:
- dureri

-umflaturi sub ochi, in lateralele nasului sau pe frunte, chiar deasupra lui. 

-dureri la dinţii de sus impreuna cu tot maxilarul

- pierderea partial sau total a gustului si mirosului

- nas infundat

- respiratie greoaie

- secreţii nazale consistente, de culoare galbena sau galben-verzuie.

- dureri de urechi, cap si gat

- febra

- stare generala proasta

- respiratie urat mirositoare.

- tuse productive mucoasa

 


SEO