Cosul meu (0 produse - 0 RON)  Aloe Vera Plus - Specchiasol


ALOE VERA PLUS - Ananas si Papaya


ALOE VERA PLUS cu Merisoare


ALOE VERA Plus cu Goji

Daca va place acest site votati-ne pe google.

IMUNITATE SCAZUTA

Sistemul imunitar este considerat un adevarat creier mobil, care inregistreaza diferitele pericole pentru sanatatea noastra si creeaza „planul" in combaterea lor. De aceea, imunitatea noastra trebuie stimulata pentru a face fata stresului cotidian. Sistemul imunitar este cel care reactioneaza atunci cand o substanta straina - antigen - incearca sa patrunda in celule. Virusurile, bacteriile, fungii, substantele toxice constituie o amenintare continua pentru sistemul imunitar. Daca aceste substante, virusuri, bacterii sunt in cantitati mici, sistemul imunitar le poate face fata. Sistemul imunitar are rolul de a identifica si combate in mod eficient substantele sau microorganismele straine, denumite in terminologia medicala patogeni. Acesti factori patogeni, indiferent de natura lor, odata ajunsi in organism secreta anumite toxine care au capacitatea de a afecta functionarea normala a diverselor organe vitale. Sistemul imunitar este format din limfocite sau celule albe si anticorpi, proteine complexe din sange, cu rolul de a combate microorganismele straine. De asemenea, in alcatuirea sistemului imunitar intra fagocitele, celule care detin functia de a indeparta microoganismele straine combatute de limfocite. In plus, sistemul imunitar este sustinut de timus, splina, maduva spinarii si o retea de capilare si glande limfatice. Imunitatea pune in joc mecanisme impotriva agresiunii agentilor exteriori: imunitatea mediata humoral (pe cale sangvina), in care anumite globule albe, limfocitele B, se transforma in plasmocite care fabrica anticorpi, si imunitatea mediata celular, in care alte globule albe, limfocitele T, intervin multumita secretiei diferitelor proteine, citokinele, si isi exercita proprietatile lor citotoxice.

Pe masura ce inaintam in varsta, imunitatea scade. Asa cum fenomenul de imbatranire afecteaza sistemul cardiorespirator si celelalte organe, la fel se intampla si cu sistemul imunitar. Desi memoria imunologica devine mult mai bogata, organele limfoide se uzeaza o data cu inaintarea in varsta. Pe masura ce inaintam in varsta, in timpul aparitiei si evolutiei bolii, organismul acumuleaza suplimentar deseuri toxice rezultate, mai ales, din lupta sistemului imunitar cu agentii patogeni.

Structura sistemului imunitar

In componenta sistemului imunitar intra organe limfoide, celule si molecule. Organele limfoide sunt de doua tipuri:

-primare (timusul, maduva osoasa)

- secundare (splina, ganglionii limfatici, apendicele, amigdalele).

In organele limfoide primare se formeaza celulele sistemului imunitar - limfocitele T (timus) si limfocitele B (maduva osoasa). Limfocitele care au luat nastere in organele limfoide primare sunt depozitate in organele limfoide secundare. Contactul cu o substanta straina nu se petrece niciodata la nivelul timusului si maduvei osoase, ci doar la nivelul organelor limfoide secundare.

Limfocitele B sunt celule care secreta molecule numite anticorpi sau imunoglobuline. Astfel, limfocitele B produse de maduva osoasa ajung in ganglioni si splina, unde se transforma in plasmocite (cele care secreta anticorpii).

Factori de risc in scaderea apararii imunitare:

- Varsta peste 65 de ani

- Stres cronic sau sever (emotiile negative influenteaza serios apararea imuna)

- Consum exagerat de zahar

- Fumatul

- Dereglarea florei intestinale

- Deficit de vitamina D

- Expunere la substante toxice

- Lipsa exercitiului fizic

- Obezitatea

- Alergii alimentare

- Lipsa de fier, cupru, zinc, seleniu, vitamine A ,C , B6 si E, lipsa acidului folic T

- Malnutritie

- Alcolism cronic

- Consum crescut de grasimi animale

- Droguri

- Lipsa consumului de vegetale

Alte cauze ale scaderii imunitatii sunt:

- Insomnia - slabeste rezistenta organismului. Este una dintre cele mai intalnite tulburari de sanatate, mai des intalnita in cazul femeilor. Din cauza privarii de somn, corpul nu mai produce celulele necesare sistemului imunitar pentr a face fata infectiilor

-SIDA (sindromul imunodeficientei dobandite);

-boala inflamatorie a intestinului;

-scaderea numarului de limfocite din limfa;

-transplant de organe;

-medicamente anti-respingere;

-aciditate stomacala scazuta;

-malnutritie;

-cancer;

-tulburari genetice.

Simptome:

-stare de epuizare, chiar si atunci cand pacientul nu trebuie sa depuna un volum mare de munca sau efort fizic;

-infectii severe;

-raceala sau gripa recurente;

-infectii recurente cu herpes simplex I;

-infectii recurente cu herpes genital;

-inflamarea nodulilor limfatici;

-cancer.

Cauze naturale. Pe parcursul a multor milioane de ani, organismul nostru s-a obisnuit cu aer proaspat, alimente naturale si miscare zilnica regulata. In ultima perioada, stilul nostru de viata s-a schimbat in mod drastic. Ocupatiile actuale sedentare si stationare, utilizarea mijloacelor de transport, mediul poluant, consumul substantelor nocive, radiatiile electrice, ultravioletele si altele, dauneaza mult vitalitatii si starii noastre de sanatate. Deoarece Pamantul nu mai este cel de odinioara si stilul nostru de viata nu mai este natural. In ultimii 100 de ani poluarea mediului a crescut de mai multe sute de ori, ceea ce influenteaza direct starea sanatatii noastre. Elementele esentiale ale organismului nostru sunt substante minerale si oligolelemente. Poluarea solului, apei si aerului a daunat atat de mult compozitiei substantelor minerale, incat in zilele noastre nu se mai regasesc in natura la fel cum erau in urma cu un secol.

Tratament naturist

Astazi in lume exista deja numeroase suplimente nutritive exceptionale. Pe parcursul utilizarii produselor de calitate, sute de mii de oameni relateaza despre ameliorarea bolilor sau despre vindecari spectaculoase.

Produse recomandate ca adjuvant in cresterea imunitatii47
Pret Depozit:
89 RON
buc
1SEO