Cosul meu (0 produse - 0 RON)  Aloe Vera Plus - Specchiasol


ALOE VERA PLUS - Ananas si Papaya


ALOE VERA PLUS cu Merisoare


ALOE VERA Plus cu Goji

Daca va place acest site votati-ne pe google.

FRACTURI OSOASE

O fractura este ruperea sau fisurarea unui os. Daca pielea care acopera osul ramane intact, fractura este inchisa sau simpla. Daca osul strapunge pielea, fractura este deschisa sau complexa. Fractura poate determina dureri foarte mari si sensibilitate in zona lezata. Fracturile apar cel mai des la copii si batrani. De fapt, fracturile pun problem cu atat mai mari cu cat imbatranim si oasele devin mai fragile. Sistemul scheletic este format din 206 oase si ofera sustinere, permite miscarea si protejeaza organele interne ale corpului. Uneori, este pusa prea multa presiune pe un os si si se produce fracturarea. Fracturile sunt clasificate ca fiind deschise sau inchise.

Clasificare fracturilor:

Fractura inchisa -simpla - cele la care pielea este intacta, in timp ce fracturile deschise implica plagi care comunica cu fractura sau in care fractura expune un hematom sau osul la contaminarea bacteriana. Leziunile deschise poarta un risc mare de infectie.

Fracturile multifragmentare sau contaminate implica ruperea osului in mai multe fragmente. O fractura simpla inchisa este mai usor de tratat si are un prognostic mai bun. 

Fractura dislocare sau cu angulatie necesita reducerea osului si frecvent ingrijire chirurgicala. Aceste leziuni implica un timp mai mare de vindecare. 

Fractura de compresie este o fractura inchisa care se produce atunci cand doua sau mai multe oase sunt impinse in sens invers. Apare frecvent la oasele coloanei vertebrale si poate fi provocata de o cadere din picioare sau sezand sau ca un rezultat al osteoporozei avansate.

Alte tipuri de fracturi:

- fractura completa in care fragmentele osoase sunt separate total 

- fractura incompleta in care fragmentele osoase mentin partial contactul intre ele 

- fractura lineara care este paralela cu axa lunga a osului 

- fractura oblica care este diagonala pe axa lunga a osului 

- fractura transversa care este perpendiculara cu axa lunga a osului 

- fractura spirala in care un fragment osos este torsionat 

- fractura compactata in care capetele osoase sunt telescopate unul in altul 

- fractura in lemn verde specifica copiilor. La ei oasele fiind mult mai elastice chiar la forte mari (loviri importante, caderi de la inaltime de cativa metri) osul nu se rupe ci apare o fisura de-a lungul lui.

Evolutia fracturilor:

Formarea calusului - acesta cuprinde 6 faze (fazele McKibbin):

- impact (hematom)

- inductie

- inflamatorie - proliferare fibroblasti - tesut granulatie

- calus moale - condroid + osteoid

- calus dur - osificare encondrala

- remodelare - formarea structurii Haversiene.

Cauze:

- Caderea

- Accidentele sportive

- Abuzul asupra copiilor

- Traumatismele violente.

Simptome:

- Cand un os se rupe se aude un zgomot specific asemanator cu un trosnet

- Durerea poate fi de intensitate medie sau mare (depinde de zona afectata si de tipul fracturii; desi poate parea paradoxal exista entorse grave mai dureroase decat anumite tipuri de fracturi!)

- Umflare;

- Inflamatie;

- Deformarea antebratului sau a bratului;

- Incapacitatea de a utiliza membrul superior in totalitate sau doar un segment al sau;

- Incapacitatea efectuarii miscarilor de pronatie si supinatie (intoarcerea palmei cu fata in jos sau in sus)

 - Aparitia unei echimoze (vanataie);

Complicatii:

Complicatiile se pot clasifica in:

-generale

- locale.

Complicatiile generale pot fi imediate (soc traumatic, soc hemoragic) si tardive (pulmonare, urinare, metabolice, circulatorii, escare).

Complicatiile locale pot fi si ele imediate (hemoragie, deschidere, vasculare, nervoase, interpozitii) si tardive (calus vicios, intarzierea de consolidare, pseudartroza, osteoporoza regionala posttraumatica, osificari heterotope, osteita, atrofia musculara, redoarea articulara).

 

NONI - 25 ml de 2 ori pe zi, dimineața pe stomacul gol și seara inainte de culcare.

ALOE VERA D-TOX - se recomandă consumul a 100ml pe zi, împărţit în două doze de 50 ml., înainte de mesele principale.

EUR O2 SILICE - oxigenare - Se pun cate 8-10 picaturi de 2 ori pe zi dizolvate intr-un pahar de apa.

FISIO DIUR - detoxifiere - Diluati 20 ml de FISIO DIUR intr-un litru de apa si beti de-a lungul intregii zile. Procedati astfel pentru primele 4 zile. Continuati, diluand 10 ml pe zi intr-un litru de apa, pana epuizati continutul.

FISIO DIUR cu ceai verde - Diluaţi 20 ml de FISIO DIUR într-un litru de apă si beţi de-a lungul întregii zile. Procedaţi astfel pentru primele 4 zile. Continuaţi, diluand 10 ml pe zi intr-un litru de apă, pana epuizaţi conţinutul.

FISIO DIUR cu grepfruit - detoxifiere - Diluaţi 20 ml de FISIO DIUR într-un litru de apă şi beţi de-a lungul întregii zile. Procedaţi astfel pentru primele 4 zile. Continuaţi, diluând 10 ml pe zi într-un litru de apă, până epuizaţi conţinutul. 

FISIO DIUR cu aroma de ananas - detoxifiere - Diluati 20 ml de FISIO DIUR intr-un litru de apa si beti de-a lungul intregii zile. Procedati astfel pentru primele 4 zile. Continuati, diluand 10 ml pe zi intr-un litru de apa, pana epuizati continutul.

ALOE VERA THERMO LASE - Se aplică pe regiunea cutanată de tratat, masând până la absorbţia completă. A se repeta tratamentul de cel putin doua ori pe zi.


ALOE VERA KRYO LASE - Se aplică pe regiunea cutanată de tratat, masând până la absorbţia completă. A se repeta tratamentul de cel putin doua ori pe zi.


SEO