Cosul meu (0 produse - 0 RON)  Aloe Vera Plus - Specchiasol


ALOE VERA PLUS - Ananas si Papaya


ALOE VERA PLUS cu Merisoare


ALOE VERA Plus cu Goji

Daca va place acest site votati-ne pe google.

ARSURI

Arsurile reprezinta leziuni dermice provocate de diferiti agenti termici (foc, apa fiarta, aburi), chimici (substante caustice) sau de radiatii ionizante, care pot afecta orice regiune a corpului (in conditiile contactului direct sau expunerii la agentul provocator), pe portiuni care cuprind, in formele mai grave, chiar peste 50 % din suprafata pielii.

Frecventa : Cea mai mare frecventa se intalneste intre 20 - 60 de ani ca urmare a accidentelor casnice si de munca, cu usoara predominanta la femei. Accidentele casnice sunt de aproximativ 15 ori mai frecvente decat cele industriale

Patogenie: Modificarile instalate la nivelul tesuturilor in urma actiunii caldurii constau in: degradare enzimatica, inca de la 46 grade C (leziunile ce apar pana la 60 C si in scurt timp de expunere sunt reversibile), necroze de coagulare la peste 60 grade C, caramelizarea a glucidelor la peste 180 grade C, carbonizare la peste 600 grade C, calcinare la peste 1000 grade C.

a) Arsuri termice - pot fi provocate de :

-lichide fierbinti ( apa, lapte, cafea, supa) care pot afecta tegumentul in trei imprejurari :

- piele neprotejata de imbracaminte, fara posibilitate de stagnare a agentului termic, determina arsuri superficiale;

- piele acoperita de imbracaminte, profunzimea arsurii depinde de gradul lor de imbibitie şi de durata de contact;

- contact prelungit, prin cadere in bazine cu lichide fierbinti -arsuri profunde;

- prin lichide vascoase (smoala, metale topite )- dau arsuri profunde,din cauza temperaturilor ridicate şi a contactului prelungit

- prin vapori supraincalziti (oala de presiune, vasul de expansiune de la autoturisme ), prin accidente casnice sau industriale- determina arsuri superficiale sau intermediare.

In cazul exploziilor in spatii inchise, gazele şi vaporii fierbinti pot genera arsuri de cai respiratorii superioare care se manifesta prin voce ragusita, hiperemie faringiana, arsuri perioronazale, arsuri ale vibrizelor nazale.

b) Arsurile chimice pot fi provocate de:

-substante corozive care produc denaturare proteica extensiva

-substante oxidante care coaguleaza proteinele

-acizi care au actiune desicanta grava producand deshidratare celulara severa şi actiune chelatoare

c) Arsuri electrice - se impart in trei tipuri de leziuni:

-marca de intrare - ieşire şi eventualele necroze de coagulare la trecerea curentului electric prin organism

-arsura prin arc electric, in cazul electrocutarii prin curenti de inalta frecventa

-arsura prin flama electrica care practic produce arsuri termice in doua circumstante : cu sau fara aprinderea imbracamintii.


Profunzimea leziunii de arsura

Profunzimea leziunii de arsura se exprima in " grade de arsura ". Exista patru grade de profunzime :

Arsuri superficiale -gradul I ( arsura solara) presupun distrugerea partii superficiale a epidermului. Se caracterizeaza printr-un eritem dureros, fara edem sau flictene, cauzat de un reflex de axon al terminatiilor dermice.

Arsuri partiale ( dermice) - gradul II pot fi :

-arsuri partiale superficiale ( afecteaza doar dermul papilar, formeaza vezicule cu continut lichid la interfata dintre derm şi epiderm; dupa indepartarea flictenelor plaga apare roz, umeda ,dureroasa, se vindeca, de obicei, fara sechele locale in mai putin de 14 zile)

-arsuri partiale profunde ( afecteaza şi dermul reticular, dupa indepartarea flictenelor plaga apare cu un aspect roz-albicios, cu umplere capilara locala lenta sau absenta, mai putin dureroasa decât tesuturile din vecinatate; la 24 de ore plaga este alba şi cu exudat redus

Arsuri toata grosimea dermului - gradul III - distrug in totalitate structura dermului. Ele nu sunt dureroase si prezinta aspectul unei escare albe. In primele 48 de ore pot avea, uneori, un aspect rosu, viu, mimand o leziune mai putin profunda. Nu se vindeca spontan sub tratament conservator decat in aproximativ 4 saptamani şi numai prin epitelizare marginala ( elementele epidermice din dermul profund sunt distruse ).

Arsuri de gradul IV - sunt arsuri de gradul III la care se adauga afectarea simultana a unor structuri subdermice (fascie, muschi, tendoane, nervi, vase, structuri osteoarticulare). Se produc cel mai des prin flacara-explozie sau electrocutie. Aspectul leziunii este de carbonizare.

Complicatii:

Complicatiile incep inca din perioada de soc postcombustional dar,de obicei, se instaleaza, evolueaza, se rezolva sau se agraveaza in perioada dismetabolica si continua pe tot cursul evolutiei bolii,chiar si in convalescenta.

Pot aparea complicatii:

- pulmonare: edemul pulmonar acut, pneumonii, bronhopneumonii, plaman de soc

- cardiovasculare: tahicardie, aritmii, infarcte miocardice, hipotensiune arteriala, tromboze, embolii

-digestive: varsaturi, HDS, ulcer Curling, colecistite acute, ocluzii, pancreatite, enterocolite

-renale: rinichi de soc (in prima etapa), insuficienta renala acuta sau insuf icienta renala cronica

-hepatice: icter, hepatita acuta posttransfuzionala

-septice: infectii locale cu germeni saprofiti, infectii urinare la purtatorii de sonde, septicemii

-neuropsihice: modificari de comportament, depresii psihice, nevroze, deliruri, come

-cancerizarea cicatricelor sau a ulceratiillor cronice (Marjolin) sub forma unor carcinoame scuamoase

Sechele sunt rezultatul arsurilor profunde, intinse si al infectiilor si sunt reprezentate de:

-cicatrice hipo sau hiperpigmentare, hipertrofice, cheloide, ce aduc prejudicii estetice sau functionale

-retractii la plicile de flexie cu deficite functionale, retractii tendinoase, redori articulare

-distrugeri de organe:ureche, nas, buze, degete ce duc la deformari, amputatii si aspecte inestetice care necesita plastii

-alterarea functiei unor organe (rinichi, plaman, ficat) cu instalarea unor insuficiente cronice

Cauze naturale. Pe parcursul a multor milioane de ani, organismul nostru s-a obisnuit cu aer proaspat, alimente naturale si miscare zilnica regulata. In ultima perioada, stilul nostru de viata s-a schimbat in mod drastic. Ocupatiile actuale sedentare si stationare, utilizarea mijloacelor de transport, mediul poluant, consumul substantelor nocive, radiatiile electrice, ultravioletele si altele, dauneaza mult vitalitatii si starii noastre de sanatate. Deoarece Pamantul nu mai este cel de odinioara si stilul nostru de viata nu mai este natural. In ultimii 100 de ani poluarea mediului a crescut de mai multe sute de ori, ceea ce influenteaza direct starea sanatatii noastre. Elementele esentiale ale organismului nostru sunt substante minerale si oligolelemente. Poluarea solului, apei si aerului a daunat atat de mult compozitiei substantelor minerale, incat in zilele noastre nu se mai regasesc in natura la fel cum erau in urma cu un secol.

Tratament naturist

Astazi in lume exista deja numeroase suplimente nutritive exceptionale. Pe parcursul utilizarii produselor de calitate, sute de mii de oameni relateaza despre ameliorarea bolilor sau despre vindecari spectaculoase.

Produse recomandate ca adjuvant in tratamentul arsurilor

ALOE VERA EXTRA - câte 50 ml dimineaţa pe stomacul gol, sau 25 ml dimineaţa şi 25 ml seara înainte de culcare.

EUR O2-oxigenare- In prima zi se administreaza de trei ori cate o picatura dizolvata intr-un pahar cu apa. In zilele urmatoare se creste doza cu cate o picatura, ajungandu-se la 8 picaturi de trei ori pe zi. Aeasta doza se mentine in continuare.

ALOE VERA AUREA - gel - Spălaţi bine pielea cu apă şi cu săpun cu Ph neutru şi aplicaţi GEL ALOE AUREA, masând până la absorbţia completă.

ALOE VERA PURE GEL - Aplicaţi un strat generos pe zona de interes.

 


192
Pret Depozit:
57 RON
buc
194
Pret Depozit:
58 RON
buc
201
Pret Depozit:
78 RON
buc
1SEO